Известие

Collapse
No announcement yet.

Как са разпределени цилиндрите на 155 1.8 8v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как са разпределени цилиндрите на 155 1.8 8v

искам да знам как са разпределени защото да знам как са варзани кабелите гледам че на двете бобини са номерирани 1.2..3.4 така триабва и да бадат варзани кабелите и мислиа че са обаркани благодариа предварително

Правилно колега, на бобуните си пише кой кабел за кой цилиндър е.
    По скоро сега въпроса е коя бобина - захранва първите свещи на цилиндрите и коя вторите.
    Карам по спомени, така че можа и да бъркам но тази бобина която е по близко до бронята е за 1-ва свещ на всички цилиндри, а тази която е по близо до водача - за 2-рите свещи. Я някой компетентен колега да се изкаже.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Заставаш срещу колата и започваш с вътрешната бубина(тази откъм шофьора) 1,2,3,4 , после външната по същия начин. Поне при мен е така. Ето ти и една снимка да се ориентираш.
      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

да но нали зилиндрите започват от лиаво на диасно или 1.3.4.2 и триабва да има значение

Comment

Първоначално публикувано от vachev73
          да но нали зилиндрите започват от лиаво на диасно или 1.3.4.2 и триабва да има значение
          Това според мен е реда на запалване, само че за това се грижи ЕКУ-то. Това което те интересува е как да сложиш кабелите. Процедурата ти я описах и питах колега който знае - потвърди че е така.

"Тази бобина която е по близко до бронята е за 1-ва свещ на всички цилиндри, а тази която е по близо до водача - за 2-рите свещи. Я някой компетентен колега да се изкаже"

Като под първи свещи разбирам тези които са отляво като гледаш двигателя отпред. А вторите свещи са дясните
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Остави кое откъде започва,а виж снимката и си подреди кабелите така.
            Надписите на снимката ти съответстват на тези на бобините т.е. закачаш "1" към "1' , " 2" на "2" и т.н. или както един колега казваше "вътрешната бобина е за външните свещи,а външната бобина за вътрешните",т.е. едната бобина е за 1-вите свещи,а другата за вторите.Едната бобина "обслужва" и 4-те цилиндъра (а не едната 2 и другата 2) и съответно колата трябва да може да работи нормално само с едната бобина.Освен това кабелите са направени с такава дължина,че да не може да ги объркаш.Свържи ги така и пробвай.Както вече казах при мен са така и доколкото знам така и трябва да бъде
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
              Това според мен е реда на запалване, само че за това се грижи ЕКУ-то. Това което те интересува е как да сложиш кабелите. Процедурата ти я описах и питах колега който знае - потвърди че е така.

"Тази бобина която е по близко до бронята е за 1-ва свещ на всички цилиндри, а тази която е по близо до водача - за 2-рите свещи. Я някой компетентен колега да се изкаже"

Като под първи свещи разбирам тези които са отляво като гледаш двигателя отпред. А вторите свещи са дясните
              При мен пък е обратно
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Ами и аз видях че си писал обратното на моето , не знам трябва да се погледне в repair manual-а.
                Аз питах Костадин за това. Абе както и да ги сложиш върви кочината

Comment

Аз си мисля, че няма значение коя бобина, коя свещ "пали", важното е да уцелиш цилиндрите
                  Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                  Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                  Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy
                    Аз си мисля, че няма значение коя бобина, коя свещ "пали", важното е да уцелиш цилиндрите
                    И аз съм на същото мнение :P
                    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                    X